Electric - все для освітлення та ремонту
bizon-tex

Щодо заповнення та подання акту інвентаризації обсягів залишку пального, якщо у підприємства станом на 01.03.2016 відсутнє пальне та місця для його зберігання

  • 11.05.16
  • 316
  • 0

Міністерством фінансів України наказом від 25.02.2016 № 219 (зареєстрований у Міністерстві юстиції України 12.03.2016 за № 377/28507) затверджено форму Акта інвентаризації обсягів залишку пального (далі – Акт) та Порядок заповнення та подання Акта (далі – Порядок).

Зокрема п. 2 Порядку передбачено, що Акт складається: - особою, яка є власником пального, – щодо обсягів залишку пального, наявних в місцях зберігання у власних або орендованих ємностях, ємностях для транспортування, а також обсягів залишку пального, переданих іншим суб’єктам господарювання на підставі договорів зберігання. Не включаються в Акт такою особою обсяги залишку пального, передані іншим суб’єктам господарювання згідно з договорами комісії, доручення (у т.ч. на комісійно-довірчу реалізацію) та іншими аналогічними договорами; - особою, якій пальне передано згідно з договорами комісії, доручення (у т.ч. на комісійно-довірчу реалізацію) та іншими аналогічними договорами, – щодо обсягів залишку пального за такими договорами; - особою, яка здійснює виробництво пального на підставі договорів про виробництво із сировини замовника, – щодо обсягів залишку такого пального. Пунктом 9 підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі - Кодекс) встановлено, що зазначені в Акті обсяги залишку пального контролюючий орган враховує у формулі, визначеній п. 232.3 ст. 232 Кодексу, як обсяг, на який платник податку має право зареєструвати акцизні накладні та/або розрахунки коригування в системі електронного адміністрування реалізації пального. Отже, у випадку відсутності зазначених обсягів залишків пального та неподання Акта до контролюючого органу у терміни, визначені п. 9 підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» Кодексу, платник податку не зможе зареєструвати акцизні накладні та/або розрахунки коригування акцизних накладних у системі електронного адміністрування реалізації пального на такі обсяги.

Опубликовано в ДФС України

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Новости из социальних сетей

Медиа

  1. Случайное фото
  2. Случайное видео