Electric - все для освітлення та ремонту
bizon-tex

Особливості відстрочення податкових зобов’язань для платників податків, місцезнаходженням / місцем проживання яких є територія АТО

  • 11.05.16
  • 308
  • 0

Підпунктом 102.6.4 п. 102.6 ст. 102 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) передбачено, що граничні строки для подання податкової декларації, заяв про перегляд рішень контролюючих органів, заяв про повернення надміру сплачених грошових зобов’язань підлягають продовженню керівником контролюючого органу за письмовим запитом платника податків, якщо такий платник податків протягом зазначених строків мав обмежену свободу пересування внаслідок обставин непереборної сили, підтверджених документально.
Механізм продовження граничних строків для подання податкової декларації, заяв про перегляд рішень контролюючих органів, заяв про повернення надміру сплачених грошових зобов’язань відповідно до норм ПКУ встановлено Порядком застосування пунктів 102.6 – 102.7 ст. 102 ПКУ, який затверджено наказом Державної податкової адміністрації України від 24.12.2010 №1044.
Відповідно до пп. 17.1.5 п.17.1 ст. 17 ПКУ платник податків має право на одержання відстрочення, розстрочення сплати податків або податковий кредит на умовах, встановлених ПКУ.
Перелік обставин, що свідчать про наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу, і доказів існування таких обставин, що є підставами для відстрочення грошових зобов’язань за наявності підтверджуючих ці обставини документів, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 №1235.
Розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань або податкового боргу платникам податків надається окремо за кожним податком, збором, штрафною (фінансовою) санкцією (штрафом), пенею. На відстрочені грошові зобов’язання пеня та штрафи не нараховуються з дати укладання (підписання) договору до закінчення строку дії договору про відстрочення грошового зобов’язання.
Законом України від 02.09.2014 №1669-VII «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» передбачено, що єдиним належним та достатнім документом, що підтверджує настання обставин непереборної сили (форс-мажору), що мали місце на території проведення АТО, як підстави для звільнення від відповідальності за невиконання (неналежного виконання) зобов’язань, є сертифікат Торгово-промислової палати України.

Опубликовано в ДФС України

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Новости из социальних сетей

Медиа

  1. Случайное фото
  2. Случайное видео